Marc Savard knockad på isen.
1 av 4
Marc Savard knockad på isen. - Foto: Scanpix
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Slipper avstängning för överfallet

Matt Cooke knockade Marc Savard med en våldsam tackling mot huvudet. Trots det slipper Pittsburgh Penguins forward avstängning. Det meddelade NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell på onsdagskvällen.


Anledningen till det överraskande beslutet är att Philadelphia Flyers center Mike Richards inte stängdes av när han knockade Florida Panthers forward David Booth tidigare under säsongen.

- Ingen gillar att se en spelare som Marc Savard gå omkull som han gjorde. Ingen gillar att se en spelare som David Booth gå omkull heller. Men vi måste vara konsekventa, säger Colin Campbell till TSN.

- Jag vet att Matt Cooke är en återfallsförbrytare, han var avstängd två gånger förra säsongen. Men jag kan inte stänga av Matt Cooke för att han är en återfallsförbrytare, jag måste hitta en anledning. Just nu säger våra regler att en axel i huvudet är laglig. Matt Cooke hoppade inte eller gjorde något annat vi fann olagligt.

Beskedet var inte uppskattat av Boston Bruins general manager Peter Chiarelli.

- Jag är både överraskad och förbannad. Det är en stor besvikelse, säger han.

Incidenten inträffade i söndagens match mellan Boston och Pittsburgh. Marc Savard hade just avfyrat ett skott när Matt Cooke tacklade honom snett bakifrån. Savard drabbades av en hjärnskakning och skadade käken. Han bars av isen på bår.

NHL:s general managers har under veckan diskuterat tacklingar mot huvudet vid ett möte i Florida. Man har också plockat fram ett underlag för strängare regler vad gäller tacklingar mot huvudet. Tanken är att sådana tacklingar som Matt Cooke och Mike Richards delat under under säsongen, där axlarna träffar huvudet på motståndarna, kommer att förbjudas hädanefter.

Cookes tackling på Savard

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

2 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.