Stockholm

Slipper avstängning för överfallet

Marc Savard knockad på isen.
1 av 4
Marc Savard knockad på isen. Foto: Scanpix
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Matt Cooke knockade Marc Savard med en våldsam tackling mot huvudet. Trots det slipper Pittsburgh Penguins forward avstängning. Det meddelade NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell på onsdagskvällen.


Läs mer

Anledningen till det överraskande beslutet är att Philadelphia Flyers center Mike Richards inte stängdes av när han knockade Florida Panthers forward David Booth tidigare under säsongen.

- Ingen gillar att se en spelare som Marc Savard gå omkull som han gjorde. Ingen gillar att se en spelare som David Booth gå omkull heller. Men vi måste vara konsekventa, säger Colin Campbell till TSN.

- Jag vet att Matt Cooke är en återfallsförbrytare, han var avstängd två gånger förra säsongen. Men jag kan inte stänga av Matt Cooke för att han är en återfallsförbrytare, jag måste hitta en anledning. Just nu säger våra regler att en axel i huvudet är laglig. Matt Cooke hoppade inte eller gjorde något annat vi fann olagligt.

Beskedet var inte uppskattat av Boston Bruins general manager Peter Chiarelli.

- Jag är både överraskad och förbannad. Det är en stor besvikelse, säger han.

Incidenten inträffade i söndagens match mellan Boston och Pittsburgh. Marc Savard hade just avfyrat ett skott när Matt Cooke tacklade honom snett bakifrån. Savard drabbades av en hjärnskakning och skadade käken. Han bars av isen på bår.

NHL:s general managers har under veckan diskuterat tacklingar mot huvudet vid ett möte i Florida. Man har också plockat fram ett underlag för strängare regler vad gäller tacklingar mot huvudet. Tanken är att sådana tacklingar som Matt Cooke och Mike Richards delat under under säsongen, där axlarna träffar huvudet på motståndarna, kommer att förbjudas hädanefter.

Cookes tackling på Savard

Hockeysverige.se

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.