Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Timrås bäste blir Sean Averys ersättare

Sport | 04/12/2008 09:27

Stars-lånet Tom Wandell drar till Dallas.

Tom Wandell har i år varit Timrås bäste poängplockare i hockeyns elitserie. Men det blir inget mer spel för bottenlaget. Dallas Stars har kallat in 21-åringen som ersättare för avstängde Sean Avery. Stars assisterande general manager Frank Provenzano ringde Wandell och bad han packa väskorna. Inom en vecka sker debuten.

– Jag har vetat om att det här skulle kunna ske. Men visst är jag förvånad nu när det är en verklighet, säger Tom Wandell.

Stars lånade ut Wandell till Timrå då laget inte har något farmarlag i AHL. I Timrå har han gjort succé senaste säsongen med 24 poäng på 27 matcher. Men nu tar han sig an större uppgifter.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag tillhörde Dallas i fjol också, men var aldrig nära att bli uppkallad.

Hur länge han blir kvar är fortfarande oklart. Allt beror på hur bra han presterar och hur länge Sean Avery blir avstängd efter sexskämten om exet.

– Vi får se hur det går i Dallas. Blir jag skickad tillbaka till Timrå är det helt ok. Jag skulle inte bli ledsen för det, säger Wandell till Aftonbladet.

Skrivet av: