1 av 2
- Foto: Scanpix
Franzén var het.
2 av 2
Franzén var het.

Zäta och Frasse höll hov mot Minnesota

Nio svenskpoäng när Detroit vann.


Håller Detroit Red Wings äntligen på att hitta formen? Det förefaller så. I natt visade laget gamla goda takter när Minnesota Wild kördes över med 5-1 hemma i Joe Louis Arena.

Föga överraskande var det lagets koloni av svenskar som utmärkte sig mest. Henrik Zetterberg gjorde tre poäng (1+2) medan Johan Franzén blev tvåmålsskytt och Tomas Holmström hade 1+1.

Franzén, som har gjort sex mål på nio matcher sedan comebacken efter sin allvarliga knäskada, öppnade och avslutade målkontot i matchen. Han gillade att laget lärde sig av sina misstag från mötet med Calgary Flames tidigare i veckan där Detroit tappade en 2-1-ledning till förlust.

- Vi hade det i åtanke och såg till att vi inte gjorde några misstag. Vi hade alltid tre gubbar med oss hemåt, säger han till AP.

Henrik Zetterberg, som på det hela taget har varit en besvikelse rent offensivt under säsongen, har varit stabil efter OS-uppehållet och står noterad för åtta poäng (3+5) på sex matcher efter återkomsten från Vancouver.

Tomas Holmström har varit lika effektiv. Han har gjort fyra mål och fyra assist på sex matcher under mars månad. Han behöver bara göra ett mål till för att nå 20-målsplatån för femte gången i sin NHL-karriär.

Niklas Kronwall och Nicklas Lidström hade varsin passningspoäng i matchen.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.