- Foto: Scanpix

Hörnqvist bröt måltorkan - nådde 25 mål...

men stryk för Nashville i målrik affär.


Tio mållösa matcher fick räcka. I natt hittade Patric Hörnqvist målet igen. 22-åringen gjorde Nashville Predators två första mål i bortamötet med San José Sharks och nådde därmed 25-målsplatån som femte svensk den här säsongen.

Någon speciellt rolig match blev det ändå inte för Hörnqvist och hans Nashville. Mot San José blev det förlust med 5-8 sedan OS-amerikanen Joe Pavelski svarat för fyra poäng (2+2).

Nashvilles OS-backar Ryan Suter och Shea Weber hade en jobbig afton. Duon var -6 respektive -5 och hade svårt att kontrollera San Josés tunga förstakedja med Joe Thornton, Dany Heatley och Patrick Marleau. Trion svarade för fyra mål och totalt sju poäng. Marleau passade på att spränga 40-målsvallen som fjärde spelare den här säsongen när han gjorde 7-5 sent i den tredje perioden.

Nashville är tillsammans med Calgary och Detroit inblandad i en stenhård kamp om de två sista slutspelsplatserna i Western Conference. Just nu har Nashville och Calgary övertaget, med sina 77 poäng har de en mer än Detroit. Detta när de tre lagen har 15 matcher vardera kvar att spela.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!