Lördag 31 Jul
Stockholm

Glänste i första NHL-matchen på tre år

Los Angeles Kings förstakeeper Jonathan Quick stannade hemma för att invänta födseln av sitt första barn. I stället för att ge Erik Ersberg en ovanligt förekommande chans mellan stolparna valde Kings att kalla upp Jonathan Bernier från farmarlaget Manchester Monarchs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jonathan Bernier, 21, draftad som elfte spelare 2006, glänste i sin första NHL-match sedan säsongen 2007/08 då han som junior inledde säsongen med Kings. I nattens möte med Dallas Stars stoppade Bernier 29 av 30 skott när Kings vann med 2-1 efter straffar. Ingen av Dallas sex straffsskyttar lyckades överlista Bernier, som är yngre bror till Vancouver Canucks forward Steve Bernier.

- Han är en väldigt talangfull ung man och han har jobbat hårt den här säsongen för att nå den här nivån. Jag gillade verkligen vad jag såg, säger coachen Terry Murray till AP.

Jonathan Berniers framsteg är dåliga nyheter för Erik Ersberg. 28-åringen har bara gjort åtta matcher på hela säsongen och sitter på ett utgående kontrakt. Det är osannolikt att han erbjuds en förlängning av Kings.

En svensk som däremot får bra förtroende i Kings är nyförvärvet Fredrik Modin. 35-åringen gjorde i natt sitt tredje mål på fem matcher sedan traden som tog honom från Columbus till Los Angeles.

Segerskytt för Los Angeles i den sjätte straffomgången blev Jarret Stoll.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela