Stockholm

"Det var vinna eller försvinna"

. Foto: Scanpix

New York Rangers besegrade Atlanta Trashers med 5-2 och undvek sin femte raka förlust.


Läs mer

New York Rangers undvek sin femte raka förlust. I natt besegrades Atlanta Thrashers med 5-2 efter tre poäng vardera av Vaclav Prospal (2+1) och Marian Gaborik (1+2). Det gör att Rangers vågar tro på slutspel igen.

- Ja, det kändes nästan som vinna eller försvinna. Även om vi fortfarande skulle ha haft en chans om vi förlorade i kväll, så hade det varit mentalt tufft att veta att man låg fem poäng efter. Vi har förlorat en del matcher, så det här var viktigt för självförtroendet, men också för att hålla uppe jakten, säger Henrik Lundqvist till nhl.com efter att ha stoppat 29 av 31 skott.

Hans Rangers är bara tre poäng efter åttondeplacerade Boston Bruins, som emellertid har två matcher färre spelade.

För Atlanta hade matchen motsatt effekt. Laget ramlade ned till elfte plats i Eastern Conference efter att Tampa Bay Lightning överraskande bortabesegrat Washington Capitals med 3-2. Thrashers har sex poäng upp till den sista slutspelsplatsen med 15 matcher kvar att spela.

- Det ser mörkt ur just nu, men det kan förändras väldigt snabbt, säger coachen John Anderson.

Johan Hedberg fick åter chansen mellan Atlantas stolpar. Han lämnade isen med 30 räddningar. Han vill gärna se en skärpning hos laget.

- Just nu får vi ingenting gratis och vi måste jobba för allt vi kan få. Det är väldigt frustrerande just nu, säger veteranmålvakten.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.