- Foto: Scanpix

Samuelssons galna vecka

När NHL i morgon utser Veckans första stjärna för den gångna veckan har de ett enkelt val framför sig. Det har Mikael Samuelsson sett till. Med två nya mål i natt är han uppe i sju mål på fyra matcher den här veckan. - Jag spelar ju med tvillingarna, säger den nyblivne 30-målsskytten när han tillfrågas om sin framgångar.


Det är exakt en vecka sedan Mikael Samuelsson pusslades ihop med tvillingarna Sedin. Det var under bortamötet med Nashville Predators som coachen Alain Vigneault satte in 33-åringen i stället för Alex Burrows på högerkanten. Bytet ledde till att Vancouver vände underläge till seger i den matchen.

Sedan dess har det rullat på.

I mötet med Colorado Avalanche ett par dagar senare kom karriärens första hattrick och när veckan nu ska summeras står Samuelsson noterade för sju mål och tio poäng på fyra matcher. Han har dessutom en målsvit på sex matcher.

I natt blev han tvåmålsskytt i hemmamötet med Ottawa Senators. Det blev seger med 5-1 och Samuelssons andra mål i matchen var hans 30:e för säsongen. Han är därmed bäste svenske målskytt i NHL så här långt.

- Jag spelar ju med tvillingarna, så jag måste hitta ytorna. Man vet att man kommer att få sina chanser i den offensiva zonen. Man måste hålla sig skärpt. Jag har ju sett dem från bänken hela säsongen så jag vet hur jag ska spela med dem. Förr eller senare kommer man att hitta ytorna, säger Mikael Samuelsson till AP.

Daniel Sedin bidrog med ett mål och en assist medan Henrik hade en passningspoäng. Assist blev det även för Alexander Edler.

Matchen var Vancouver Canucks första på hemmais sedan den 27 januari. Detta på grund av OS. Matchen inleddes med en hyllning till de kanadensiska OS-guldmedaljörerna och framför allt då Canucks målvakt Roberto Luongo som fick förtroendet mellan Kanadas stolpar i slutspelet.

- Det kändes riktigt skönt att vara hemma. Publiken är alltid bra här, men kanske var den lite extra bra i kväll, säger Mikael Samuelsson.

Mål nummer 29:

Mål nummer 30:

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.