- Foto: Scanpix

Stjärnbacken bröt nyckelbenet

Chicago Blackhawks kan ha drabbats av ett tungt avbräck på söndagen. Enligt ESPNChicago är backen Brian Campbells säsong över efter tacklingen han fick av Alexander Ovechkin i den första perioden av mötet med Washington Capitals.


ESPNChicago skriver att Brian Campbell bröt nyckelbenet och skadade flera revben när han dunsade in i sargen efter Alexander Ovechkins sena knuff. Om skadorna stämmer kommer stjärnbacken att behöva flera månaders konvalescens innan han kan vara tillbaka på isen.

- Han kommer att vara borta ett tag. Det var en tuff tackling, en farlig tackling, sade Chicagos coach Joel Quenneville på presskonferensen efter matchen.

Incidenten inträffade drygt tolv minuter in i den första perioden. Campbell hade spelat ifrån sig pucken vid sidan av det egna målet när han fick en knuff i ryggen av Ovechkin. Den kanadensiske backen tappade fotfästet och flög handlöst in i sargen med högeraxeln före. Han blev liggande på isen i flera minuter innan han kunde hjälpas av.

- Jag tyckte att det var en sen tackling, säger Campbells svenska backpartner Niklas Hjalmarsson till ESPN. Jag hoppas att ligan tar en bra titt på det här. Det är en situation där man verkligen kan skada sig illa. Jag hoppas att de tar en bra titt på det och stänger av honom i ett par matcher.

"Ingen hård tackling"

Ovechkin fick matchstraff för sitt tilltag, men tyckte inte att situationen var speciellt allvarlig.

- Det var ingen hård tackling. Jag ville bara knuffa till honom. Det är sådant som händer i ishockey. Jag tyckte inte att det var värt fem minuter eller så.

Washingtons ryske lagkapten har stängts av en gång tidigare under säsongen. Då för en knätackling på Carolinas back Tim Gleason. Han räknas emellertid inte som "en återfallsförbrytare" så till vida att han får en automatisk avstängning för dubbla matchstraff. Detta eftersom det har gått 41 matcher sedan den förra incidenten. Hans gamla synder räknas därför som sonade.

NHL kommer ändå att titta närmare på händelsen för att avgöra om man finner den värdig en avstängning.

Washington vann matchen med 4-3 efter förlängning sedan Nicklas Bäckström avgjort.

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!