Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alfredsson sänkte motståndare

Alfredsson kritiserades i natt.
1 av 1

Alfredsson kritiserades i natt.

Scanpix

Sport | 17/03/2010 10:55

Två dagar efter Alexander Ovechkins tackling i ryggen på Brian Campbell hamnade Daniel Alfredsson under luppen. I natt gav han Torontobacken Francois Beauchemin en tackling som kunde ha fått trista konsekvenser. - Det är sådana där tacklingar de försöker få bort ur sporten, säger en irriterad Beauchemin.

Incidenten inträffade halvvägs in i den tredje perioden. Francois Beauchemin var engagerad i ett kampmoment med Ottawas forward Chris Kelly när Daniel Alfredsson tacklade honom i ryggen.

Torontobacken åkte med huvudet före in i sargen.

- Jag är bara tacksam att jag inte blev skadad. Jag hörde hur det knäckte till i min nacke, jag kommer att få behandling och borde vara okej, säger Beauchemin till Toronto Star.

Han jämför tacklingen med den som Ovechkin delade ut på Campbell i mötet mellan Chicago och Washington i söndags. En tackling som gav Ovechkin matchstraff och två matchers avstängning och antagligen gjorde slut på Campbells säsong.

- Han frågade om jag var okej. Jag frågade vad han ville att jag skulle svara, jag är okej, säger Beauchemin.

- Det kunde ha gått mycket värre. Det är sådana där tacklingar de försöker få bort ur sporten. Jag hade tur som inte blev skadad.

"Nuddade honom litegrann"

Daniel Alfredsson, som fick två minuter för boarding, tonade ned händelsen efter matchen.

- Jag nuddade honom bara litegrann, säger den svenske lagkaptenen som hade en assistpoäng på Ottawas tröstmål i matchen.

Toronto Maple Leafs vann med 4-1 efter storspel av Jonas Gustavsson, som utsågs till matchens bästa spelare. Han räddade 30 av 31 skott och tog sin fjärde raka seger för Leafs.

- Efter OS har han vetat om att han ska spela varannan match, så han verkar mer självsäker än innan OS, säger coachen Ron Wilson som numera låter Gustavsson dela på målvaktssysslan med Jean-Sébastien Giguère.

Rickard Wallin gjorde säsongens andra mål när han fastställde 4-1 i tom kasse. Viktor Stålberg hade en assist och har gjort poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Calle Gunnarsson var poänglös, men spelade 23.29 och utsågs till matchens tredje stjärna.

Alfredssons tackling på Beauchemin

Hockeysverige.se