Assistkungen Bergfors.
Assistkungen Bergfors. - Foto: Scanpix

Hattrick i assist av Nicklas Bergfors

Atlanta fick OS-stjärnan utbytt.

Nicklas Bergfors har gjort sig känd som en sniper under sin rookiesäsong i NHL. I natt visade Södertäljesonen att han även besitter goda egenskaper i passningsspelet. När Atlanta Thrashers slog Buffalo Sabres med 4-3 stod Bergfors för tre passningspoäng och utsågs till matchens första stjärna.

Atlanta lyckades göra tre mål på matchens sex första minuter och fick på så vis Buffalos stjärnmålvakt Ryan Miller utbytt omgående. Han ersattes av Patrick Lalime efter att ha släppt in tre puckar på fem skott.

Bytet sporrade Sabres att komma tillbaka in i matchen. I den tredje perioden satte Tim Kennedy 3-3, men knappa sju minuter före slutet spelade Bergfors och Tobias Enström fram Jim Slater till matchvinnande 4-3.

- Det är inte ofta man jagar bort Ryan Miller på sex minuter, men vi kom ut starkt och behövde verkligen den här segern, säger Slater till AP.

Med 13 matcher kvar att spela ligger Atlanta på tionde plats i Eastern Conference, fem poäng efter Boston Bruins som har den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Nicklas Bergfors har elva poäng (6+5) på 14 matcher efter traden från New Jersey till Atlanta.