Tisdag 18 Maj
Stockholm

Samuelsson skadad - talang kallas upp

Canucks kallar upp österrikisk forward.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Formstarke Mikael Samuelssons svit på sju raka matcher med poäng stannade i nattens 2-5-förlust mot New York Islanders. Nu är risken att det inte blir några poäng alls på ett tag. Samuelsson lämnade nattens match med en ospecificerad skada och ser av allt att döma ut att bli bort ett tag.

På onsdagen kallade Canucks nämligen upp österrikaren Michael Grabner från farmarlaget Manitoba Moose i AHL. Ett tecken på att Samuelssons skada är tillräckligt allvarlig för att stoppa honom från spel i mötet med San José Sharks natten mot fredag.

22-årige Grabner var Canucks förstaval i draften 2006 (14:e spelare totalt). Han har svarat för 15 mål och 26 poäng på 38 matcher i AHL den här säsongen. Han har även fått testa på livet i NHL och gjorde fem poäng (2+3) på nio matcher under en sejour i Vancouver tidigare under säsongen.

Vidare har Vancouver skrivit kontrakt med sitt förstaval från förra sommarens draft, amerikanen Jordan Schroeder. 19-åringen var med och förde USA till JVM-guld i januari och har det amerikanska poängrekordet för en JVM-spelare. På tre turneringar svarade han för 20 mål och totalt 27 poäng.

Schroeder kommer närmast från University of Minnesota i NCAA. Där svarade han för nio mål och 28 poäng på 37 matcher. Det är en klar försämring jämfört med de 45 (13+32) han gjorde som rookie i fjol.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela