- Foto: Scanpix

Samuelsson skadad - talang kallas upp

Canucks kallar upp österrikisk forward.


Formstarke Mikael Samuelssons svit på sju raka matcher med poäng stannade i nattens 2-5-förlust mot New York Islanders. Nu är risken att det inte blir några poäng alls på ett tag. Samuelsson lämnade nattens match med en ospecificerad skada och ser av allt att döma ut att bli bort ett tag.

På onsdagen kallade Canucks nämligen upp österrikaren Michael Grabner från farmarlaget Manitoba Moose i AHL. Ett tecken på att Samuelssons skada är tillräckligt allvarlig för att stoppa honom från spel i mötet med San José Sharks natten mot fredag.

22-årige Grabner var Canucks förstaval i draften 2006 (14:e spelare totalt). Han har svarat för 15 mål och 26 poäng på 38 matcher i AHL den här säsongen. Han har även fått testa på livet i NHL och gjorde fem poäng (2+3) på nio matcher under en sejour i Vancouver tidigare under säsongen.

Vidare har Vancouver skrivit kontrakt med sitt förstaval från förra sommarens draft, amerikanen Jordan Schroeder. 19-åringen var med och förde USA till JVM-guld i januari och har det amerikanska poängrekordet för en JVM-spelare. På tre turneringar svarade han för 20 mål och totalt 27 poäng.

Schroeder kommer närmast från University of Minnesota i NCAA. Där svarade han för nio mål och 28 poäng på 37 matcher. Det är en klar försämring jämfört med de 45 (13+32) han gjorde som rookie i fjol.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.