Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här knockas nästa Chicagostjärna

Brent Seabrook blev hårt tacklad mot huvudet av sin forne lagkamrat James Wiesniewski.
1 av 1

Brent Seabrook blev hårt tacklad mot huvudet av sin forne lagkamrat James Wiesniewski.

Scanpix

Sport | 18/03/2010 11:02

Kim Johnsson och Brian Campbell saknas redan med skador. Nu kan Brent Seabrook vara nästa back på Chicago Blackhawks skadelista. I natt knockades han av sin gode vän och tidigare lagkamrat James Wisniewski. - Om man tacklar en kille utan pucken kan man döda honom, säger Chicagos coach Joel Quenneville upprört efter 2-4-förlusten mot Anaheim.

Strax innan trading deadline för ett år sedan var Brent Seabrook och James Wisniewski lagkamrater och riktigt bra vänner i Chicago Blackhawks. Därefter skickades Wisniewski till Anaheim i en trade som såg Samuel Påhlsson flytta till Chicago.

Efter nattens möte mellan Anaheim och Chicago i Honda Center är det tveksamt om de båda backarna kan omnämnas som kamrater längre. Tidigt i den andra perioden kom deras vägar att korsas på ett mindre behagligt sätt.

Det var efter att ha tacklat sin kanadensiske lagkamrat från OS, Corey Perry, som Brent Seabrook fick en måltavla på sitt huvud. När James Wisniewski fick chansen tog han sats från blålinjen och körde med full kraft in Seabrook i planket bakom mål - trots att Chicagobacken inte hade pucken.

Seabrook blev liggande på isen en liten stund innan han kunde ta sig av för egen maskin. Han återvände aldrig till matchen. Duncan Keith kastade handskarna för att försvara sin backpartner.

"Skulle inte det där ha varit uppsåtligt?"

Med Alexander Ovechkins tackling på Brian Campbell färskt i minne från söndagens batalj med Washington Capitals, var Chicagos coach Joel Quenneville ordentligt uppretad efter matchen. Inom loppet av ett par dagar har han tappat två av sin främsta backar.

- Om man tacklar en kille utan pucken kan man döda honom. Det är den farligaste tacklingen i sportens historia, okej? Och Wisniewski försökte skada honom. Skulle inte det där ha varit uppsåtligt? dundrade han på presskonferensen efter matchen.

- Vi kan argumentera fram och tillbaka om Ovechkins tackling, men kvällens händelse tillhör en annan kategori. Det är inte upp till mig vad som händer härnäst, men det där är den farligaste tacklingen i sporten.

"Han är en av mina nära vänner"


James Wisniewski var ångerfull efter matchen. Han hävdar att han inte tacklade Brent Seabrook för att hämnas tacklingen på Corey Perry. Han beskriver i stället händelseförloppet som en olycka.

- Han är en av mina nära vänner. Man gillar inte att se det där. Jag trodde att han hade pucken så jag fullföljde min tackling, säger han till OC Register.

- De kommer väl antagligen att titta på det här, men det som hände var inte ett resultat av en tackling mot huvudet. Jag är 1,80 och han är 1,90. Det som hände var att mitt ansikte träffade hans ansikte. Visiret åkte ned och skar mig på näsan. Jag blev chockad när jag såg hur det gick till på reprisen.

Anaheimbacken tycker inte att han förtjänar en avstängning.

- Jag hoppas inte det. Jag gjorde ingenting fel. Resultatet av det som hände är inte bra, men det fanns inget felaktigt i det jag gjorde.

Anaheim vann matchen med 4-2 efter två mål av födelsedagsbarnet Bobby Ryan. Hemmalaget kom till spel utan förstacentern Ryan Getzlaf. Däremot var Teemu Selänne tillbaka i spel efter förra matchens olycka när han drattade in i sargen.

Hockeysverige.se