Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veteranen firade 400 med seger

1 av 1

Scanpix

Sport | 19/03/2010 11:07

Paul Kariya sänkte New York Rangers.

Tvillingbrorsan Joel lämnade Scandinavium med en fraktur på en armen. Själv lämnade Henrik Lundqvist Madison Square Garden med en fraktur på självförtroendet.

I natt släppte han in fyra mål på 16 skott när New York Rangers förlorade ännu en viktig match i jakten på en slutspelsplats i Eastern Conference. Gästande St. Louis Blues lämnade Broadway med en 4-3-seger efter att veteranen Paul Kariya avgjort matchen med karriärens 400:e NHL-mål.

35-åringen, som har upplevt en av karriärens sämsta säsonger, slog in sitt 16:e mål för säsongen genom att styra T.J. Oshies passning förbi Henrik Lundqvist.

St. Louis defensive back Mike Weaver lyckades också komma med i målprotokollet. Hans kvittering till 2-2 var hans första mål på 184 matcher. Senast han blev målskytt var den 23 mars 2007.

Weaver, som har fem mål på 328 NHL-matcher, skämtade efteråt om att det nog skulle ta honom ganska många matcher att nå Kariyas 400 mål.

- Jag måste nog spela 49 999 matcher till för att komma ikapp honom, sade backen till nhl.com.

Rangers är fortfarande tre poäng utanför slutspel i Eastern Conference. St. Louis har klättrat upp till tionde plats i väst och är nu bara fem poäng efter Detroit Red Wings som har den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Hockeysverige.se