Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här får Cooke stryk för överfallet

1 av 1

Scanpix

Sport | 19/03/2010 11:10

Boston Bruins fick sin hämnd på Matt Cooke. En och en halv vecka efter Pittsburghforwardens överfall på Marc Savard gav Shawn Thornton igen med knytnävarna. - Skönt att få det ur världen, säger Thornton efter nattens 0-3-förlust.

Matt Cooke slapp av en avstängning för den tveksamma tackling som troligtvis spolierade resten av säsongen för Bostons förstacenter Marc Savard. Han kom däremot inte undan Shawn Thorntons knytnävar. Redan i sitt första byte i returmötet mellan Boston och Pittsburgh ställdes Cooke till svars för sina handlingar.

Thornton, som är Bostons polis, sökte upp den nästan en decimeter kortare Cooke och gjorde det alla blodtörstiga Bruinsfans ville. Efter matchen var han lättad över att allt var över.

- Han gjorde vad han var tvungen att göra och det hällde förhoppningsvis vatten på elden, sade Shawn Thornton till Globe & Mail efter matchen.

Pressen på Thornton att agera har varit nästan lika stor som på Cooke. Lokaltidningen Boston Herald tryckte upp en löpsedel med Pittsburghforwardens ansikte, satte rubriken "Wanted" och mer eller mindre vädjade till Bruins sheriff att hämnas å Marc Savards vägnar.

"Blir mer besvikna om vi missar slutspel"

- Jag vet vad mitt jobb är, konstaterar Thornton som också är medveten om att det inte riktigt är så enkelt som det låter.

- Fansen blir besvikna om de inte får se blod, men de kommer att bli ännu mer besvikna om vi missar slutspelet.

Matt Cooke var fåordig efter matchen. Han påstår sig inte ha kunnat komma i kontakt med Marc Savard. Fajten ville han inte beröra.

- Det var en fajt... Saker och ting händer. Jag har inget annat att säga, var hans enda ord till mediahorden.

Om Boston Bruins var ilskna och taggade inför matchen försvann det på isen. Laget gjorde en slät figur och nollades efter att bara ha skjutit 17 skott mot den regerande Stanley Cup-mästaren Marc-André Fleurys kasse. Laget behåller ändå den åttonde och sista slutspelsplatsen och har tre poäng ned till Atlanta Thrashers och New York Rangers.

Hockeysverige.se