James Wisniewski, här i handgemäng med Nick Boynton, stängs av i åtta matcher.
James Wisniewski, här i handgemäng med Nick Boynton, stängs av i åtta matcher. - Foto: Scanpix

Anaheimback avstängd i åtta matcher

Wisniewski hårt straffad för tackling.


Anaheim Ducks back James Wisniewski kommer inte att spela ishockey på ett bra tag. På torsdagen stängdes han av i åtta matcher för sin tackling mot huvudet på Chicago Blackhawks försvarare Brent Seabrook.

Incidenten inträffade tidigt i den andra perioden av torsdagsmorgonens match i Honda Center, Anaheim. Seabrook hade tacklat Anaheimforwarden Corey Perry varpå Wisniewski tog sats från blålinjen och tacklade Chicagos OS-back mot huvudet i kortplanket.

"Mr. Wisniewski delade ut vedergällning med en tackling mot huvudet på en motståndare som inte hade pucken i sin ägo. Det faktum att Mr. Wisniewski är en återfallsförbrytare påverkar också vårt beslut", motiverar NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell straffet i ett pressmeddelande.

Bortsett från avstängningen får James Wisniewski böta nästan två miljoner kronor.

"Jag är uppriktigt ledsen att min vän Brent Seabrook blev skadad. Jag önskar honom allt det bästa. Jag är, däremot, väldigt besviken över längden på avstängningen. Åtta matcher är otroligt svårt att svälja, speciellt i jämförelse med andra tacklingar som nyligen har resulterat i kortare avstängningar", skriver backen i en pressrelease.

James Wisniewski och Brent Seabrook var lagkamrater i Chicago innan Wisniewski tradades till Anaheim i utbyte för Samuel Påhlsson för ett drygt år sedan.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.