Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anaheimback avstängd i åtta matcher

James Wisniewski, här i handgemäng med Nick Boynton, stängs av i åtta matcher.
1 av 1

James Wisniewski, här i handgemäng med Nick Boynton, stängs av i åtta matcher.

Scanpix

Sport | 19/03/2010 13:09

Wisniewski hårt straffad för tackling.

Anaheim Ducks back James Wisniewski kommer inte att spela ishockey på ett bra tag. På torsdagen stängdes han av i åtta matcher för sin tackling mot huvudet på Chicago Blackhawks försvarare Brent Seabrook.

Incidenten inträffade tidigt i den andra perioden av torsdagsmorgonens match i Honda Center, Anaheim. Seabrook hade tacklat Anaheimforwarden Corey Perry varpå Wisniewski tog sats från blålinjen och tacklade Chicagos OS-back mot huvudet i kortplanket.

"Mr. Wisniewski delade ut vedergällning med en tackling mot huvudet på en motståndare som inte hade pucken i sin ägo. Det faktum att Mr. Wisniewski är en återfallsförbrytare påverkar också vårt beslut", motiverar NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell straffet i ett pressmeddelande.

Bortsett från avstängningen får James Wisniewski böta nästan två miljoner kronor.

"Jag är uppriktigt ledsen att min vän Brent Seabrook blev skadad. Jag önskar honom allt det bästa. Jag är, däremot, väldigt besviken över längden på avstängningen. Åtta matcher är otroligt svårt att svälja, speciellt i jämförelse med andra tacklingar som nyligen har resulterat i kortare avstängningar", skriver backen i en pressrelease.

James Wisniewski och Brent Seabrook var lagkamrater i Chicago innan Wisniewski tradades till Anaheim i utbyte för Samuel Påhlsson för ett drygt år sedan.

Hockeysverige.se