Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wallin hoppas få stanna i Toronto

1 av 1

Scanpix/AP

Sport | 19/03/2010 18:52

Färjestad hoppas få hem honom till nästa säsong, men Rickard Wallin stannar gärna i Toronto. - Om jag får komma tillbaka skulle jag bli lyckligare än någon annan, säger han i en intervju med Toronto Sun.

Bara två mål och totalt sju poäng på 50 matcher gör att Rickard Wallins comebacksäsong i NHL räknas som ett fiasko i mångas ögon. 29-åringen har emellertid varit en positiv injektion i Torontos omklädningsrum och är kanske den mest omtyckta Maple Leafs-spelaren av mediakåren.

"Killen är ren och skär guld. Det finns ingen mer engagerande, rättfram,älskvärd professionell idrottsman någonstans. Dessutom har han ett väldigt skönt sinne för humor", skriver exempelvis Toronto Suns reporter Bill Lankhof.

Nu kommer Rickard Wallins sociala talanger antagligen inte att resultera i en kontraktsförlängning. Det är resultaten på isen som räknas. Men det hindrar honom inte från att hoppas.

- För att vara effektiv i den här ligan vet jag att man måste bidra mer offensivt. Men jag tycker att jag har skapat mer framåt än min statistik visar och jag hoppas att jag har hjälpt laget på andra sätt, säger han till Toronto Sun.

- Med alla förändringar som har skett (i Toronto Maple Leafs) försöker alla klura hur och var i laget de passar in. Jag skulle vilja ta en plats i tredjekedjan och döda utvisningar. Jag är inte så dum att jag tror att jag kan tävla med de främsta defensiva spelarna i den här ligan, men jag tror att jag kan vara effektiv på det sättet och jag tror att jag kan göra fler mål.

Rickard Wallin har en ouppfylld målsättning med sitt NHL-spel. För uppnå den måste han göra minst en säsong till i ligan.

- Jag har aldrig spelat en slutspelsmatch i NHL och det är någonting jag skulle vilja göra innan karriären är över. Om jag får komma tillbaka och göra det skulle jag bli lyckligare än någon annan.

Hockeysverige.se