Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Min dotter hade gjort mål där"

1 av 3

2 av 3

Teemu Selänne med pucken som fick äran att bli hans 600:e NHL-mål.
3 av 3

Teemu Selänne med pucken som fick äran att bli hans 600:e NHL-mål.

Scanpix

Sport | 22/03/2010 09:56

I natt nådde han slutligen sin efterlängtade milstolpe. Med ett mål i 5-2-segern över Colorado blev Teemu Selänne den andra finländaren och totalt 18:e spelaren i NHL:s historia att göra 600 NHL-mål. - Ett av de enklaste målen jag har gjort, säger Selänne.

Det har på intet sätt varit Teemu Selännes säsong. Anaheim Ducks har gått knackigt och själv har finländaren dragit på sig flera allvarliga skador - först på en hand som han var tvungen att operera och därefter en käke som nästan fick honom att missa OS.

I natt var alla motgångar glömde. Då blev Teemu Selänne historisk när han gjorde Anaheims 3-0-mål i segermatchen mot Colorado Avalanche hemma i Honda Center.

- Om jag hade missat den där chansen hade jag blivit väldigt besviken, säger 39-åringen till Los Angeles Times efter att ha fått öppet mål.

- Det var ett av de enklaste målen jag har gjort, min dotter hade gjort mål där.

Tilläggas kan att Selännes dotter Veera är två och ett halvt år.

"Tyckte att det var skämmigt"


Hela Anaheims bås tömdes när pucken passerade mållinjen och stora glädjescener utbröt på isen. Det säger lite om den popularitet som Teemu Selänne byggt upp sedan sin osannolika rookiesäsong 1992/93 där han svarade för 76 mål och 132 poäng för Winnipeg Jets. Det är ett rookierekord som troligtvis aldrig kommer att kunna bemästras.

Själv fann finländaren hela situation rätt ... obekväm.

- Jag gillar inte stora ceremonier. Inte ens i kväll. (Jason) Blake och några av mina lagkamrater tyckte att jag skulle åka ut och njuta av det. Jag tyckte att det var lite skämmigt att stjäla showen eller något sådant.

Teemu Selänne har tidigare aviserat att det här är hans sista NHL-säsong. Anaheims coach Randy Carlyle, som var lagkamrat med högerforwarden i Winnipeg den där unika rookiesäsongen, tycker att han fortfarande har kvalitéer som gör honom till en världsspelare.

- Han har kvar farten, den har han inte förlorat. Jag vet inte om han orkar köra lika länge längre, men han är en kille som kan flyga när han trycker på den knappen.

Vid snart 40 års ålder är Teemu Selänne alltså fortfarande "The Finnish Flash".

Hockeysverige.se