Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick ett slagskott i nacken - föll ihop

Calgarys center Daymond Langkow fick lagkamraten Ian Whites slagskott i nacken.
1 av 1

Calgarys center Daymond Langkow fick lagkamraten Ian Whites slagskott i nacken.

Scanpix

Sport | 22/03/2010 09:59

En otäck incident tog luften ur söndagskvällens möte mellan Minnesota Wild och Calgary Flames. Flames center Daymond Langkow bars ut på bår efter att ha fått ett slagskott i nacken. - Han sa direkt att han hade gjort illa sig, berättar Minnesotabacken Greg Zanon som stod närmast Langkow när olyckan var framme.

Det var tidigt i den andra perioden som de otäcka scenerna utspelade sig i Xcel Energy Center. Calgarys back Ian White avfyrade ett skott från blålinje när Daymond Langkow föll efter en närkamp med Minnesotas back Greg Zanon framför mål. Langkow ramlade in i Marek Zidlicky innan Whites hårda slagskott träffade honom i nacken, alldeles under hjälmens kant.

33-årige Langkow visade snabbt tecken på att skadan var allvarlig och ett läkarteam var snabbt inne på isen för att bistå honom. Matchens försenades i nästan en kvart sedan ambulanspersonal vidtagit försiktiga åtgärder innan Calgaryspelaren kunde bäras av isen och tas till ett sjukhus i St. Paul.

- Jag hoppades bara att han inte hade fått pucken i ansiktet. Han sa direkt att han hade gjort illa sig och att vi skulle försöka få ut någon på isen. Vi fick domaren att stoppa spelet, säger Greg Zanon till National Post.

Från sjukhuset rapporteras det enligt Calgary Sun att Langkow hade känsel och full rörlighet i båda armar och ben. Han fick tillbringa natten på sjukhus för att genomgå fler tester.

- Det var otroligt jobbigt. Man vill aldrig se något sådant hända. Vi hoppas alla att han är okej. De första fem eller sex bytena efter det hade inträffat tror jag var svår för båda lagen, säger Minnesotas forward Chuck Kobasew, som har ett förflutet i Calgary.

Minnesota vann matchen med 4-3 efter att just Kobasew blivit matchvinnare med två mål.

Hockeysverige.se