Hockey, Phoenix
1 av 2
Seger! - Foto: Scanpix
Hockey, Phoenix
2 av 2
Heja Phoenix - Foto: Scanpix

Han sköt Phoenix till nionde raka

Kors i taket, en back är bäst i NHL på att slå straffar för närvarande. I natt förde veteranen Adrian Aucoin Phoenix Coyotes till sin nionde raka seger genom att göra säsongens femte straffmål i mötet med Dallas Stars.


Aucoin, som spelade för Modo under lockoutsösongen 2004/05, har fortfarande inte missat en straff den här säsongen.

- Jag åker bara in och skjuter, jag vill inte dribbla för då skulle jag bara tappa pucken, säger 36-åringen till nhl.com.

Aucoins straffmål betyder hastigt och synnerligen lustigt att Phoenix Coyotes nu toppar Western Conference tillsammans med Chicago Blackhawks. Ja, det är precis samma Phoenix som gick i konkurs i somras och som numera drivs av NHL.

- För att vara ett lag som inte ska vara speciellt skickligt har vi hittat sätt att vinna matcher på, speciellt via straffar. Vi har hemskt mycket självförtroende i vårt omklädningsrum just nu och jag tror att det är den största skillnaden, säger målvakten Jason LaBarbera som stoppade 30 skott när den ordinarie förstakeeper Ilya Bryzgalov fick ledigt.

Loui Eriksson bröt sin måltorka för Dallas. Hans 2-2-kvittering i den tredje perioden var hans första mål på sju matcher. Dallas har bara vunnit tre av elva matcher sedan OS-uppehållet och slutspel ser mer och mer avlägset ut. Med tio matcher kvar att spela har man sju poäng upp till åttondeplacerade Detroit Red Wings.

Phoenix däremot har så gott som säkrat sitt första slutspelsframträdande sedan 2002.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!