Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Erik Karlsson bröt måltorkan

Här bryter han måltorkan.
1 av 1

Här bryter han måltorkan.

Scanpix

Sport | 23/03/2010 09:55

Första målet på 29 matcher.

Det dröjde länge och väl innan Erik Karlsson satte sitt andra NHL-mål, men i natt kom det. När Ottawa Senators bortabesegrade Montréal Canadiens med 2-0 svarade den svenske rookiebacken för sitt första mål på 29 matcher.

Målet kom i powerplay och betydde 2-0 nästan halvvägs in i den tredje perioden. Landsbrosonen avfyrade ett handledsskott från blålinjen som letade sig igenom den mur av spelare som stod framför Montréalkeepern Jaroslav Halaks kasse.

- Vi fick trafik framför målet i dag och fick in några puckar. Det handlar om kampen framför kassen och nu vann vi dem, säger Erik Karlsson till Canadian Press.

Karlsson hade dessförinnan varit delaktig i Peter Regins 1-0-mål i den första perioden. Den gången spelade han snyggt fram dansken med en passning som gick under den store Montréalbacken Hal Gill.

För 19-åringen blev matchen i Bell Centre en skön revansch. I helgens förlust mot Dallas Stars lämnade han isen som -4.

Daniel Alfredsson hade assist på båda Ottawamålen medan målvakten Brian Elliott höll nollan genom att stoppa 29 skott. Ottawa ligger femma i Eastern Conference.

Hockeysverige.se