Dion Phaneufs stora käft har väckt Toronto.
1 av 3
Dion Phaneufs stora käft har väckt Toronto. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"Han vaknar nog skrikande"

Dion Phaneufs stora käft har väckt Toronto.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

En gormande pratkvarn, har det gjort Toronto Maple Leafs till ett bättre lag? Ja, många vill i alla fall hävda att backen Dion Phaneufs inträde i laget är en av förklaringarna till att man plötsligt har börjat vinna matcher.

Backen som värvades från Calgary Flames i månadsskiftet januari/februari har inte ödslat någon tid på att ta kommando i Maple Leafs omklädningsrum. Hans högljuddhet gjorde sig påmind direkt.

- Vi är mycket mer högljudda på isen. Du kan höra folk skrika efter passningar. Han (Phaneuf) gör det roligare därute. Jag uppskattar det eftersom det gör träningarna snabbare, det är mycket mer intensivt därute eftersom han kör på så hårt, säger coachen Ron Wilson till Canadian Press om 24-åringen.

- Han kräver väldigt mycket av sina lagkamrater på träningarna, så de hänger alla med.

Det är just därför som Phaneuf nämns som nästa lagkapten i Toronto. Klubben har inte haft någon kapten sedan Mats Sundin lämnade klubben för gott för snart två år sedan.

Svenske forwarden Viktor Stålberg gillar Phaneufs ledaregenskaper, men kan inte låta bli att skämta om dem när han får chansen.

- Jag är ganska säker på att han vaknar skrikande klockan sex på morgonen. Jag vet inte hur han gör det. Själv är jag i ett halvt koma innan jag får duscha på morgonen, men jag är ganska säker på att han vaknar och skriker på folk, säger Stålberg.

- Om någon hittar en plats där han inte pratar så mycket får någon gärna visa mig den för jag skulle nog vilja gå dit någon gång.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/