Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toronto in i Zuccarello-jakten

1 av 2

SCANPIX

2 av 2

SCANPIX

Sport | 23/03/2010 21:32

NHL-avtalet är påskrivet. Därmed är Modos chanser att behålla Mats Zucarrello Aasen mycket små. Nu har både Toronto Maple Leafs och Edmonton Oilers gett sig in i jakten på norrmannen.

2008 hette han Fabian Brunnström. Ifjol Jonas Gustavsson. Nu är det föga förvånande poängkungen Mats Zuccarello Aasen som är föremål för den senaste NHL-hajpen.

OS i Vancouver blev en ögonöppnare för många NHL-klubbar. Innan dess var det många som tvekade gällande norrmannen som bara mäter 171 centimeter i strumplästen.

Nu är upp till sex NHL-klubbar intresserade av Guldhjälmenvinnaren. Detroit Red Wings, Atlanta Thrashers, Chicago Blackhawks och Dallas Stars var de fyra första klubbarna som hörde av sig till agenten Erik Ryman. Enligt Toronto Star har nu även Edmonton Oilers och Toronto Maple Leafs tillkommit.

Erik Ryman har tidigare sagt till norsk tv att Detroit Red Wings är det hetaste alternativet för Zuccarello. Detta på grund av den offensiva ishockey som klubben företräder.

Ska Modos lilla högerforward ta en plats i NHL utan att ta omvägen via AHL kan emellertid en annan klubbadress vara att föredra. Det är ytterst sällan Detroit har spelare som går direkt in i laget utan att spela farmarlagshockey för Grand Radips Griffisn först.

Den senaste som lyckades med det var Johan Franzén 2005. Då var han 25 år.

Hockeysverige.se