Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tuukka Rask storspelade i måste-match

- 24/03/2010, 10:25 -
1 av 3

Scanpix

2 av 3

Scanpix

Tuukka Rask storspelade och höll nollan i Bostons jakt på slutspel.
3 av 3

Tuukka Rask storspelade och höll nollan i Bostons jakt på slutspel.

Scanpix

I fjol var Boston Bruins laget som dominerade Eastern Conference. Den här säsongen har spelet inte alls fungerat och slutspelsplatsen hängt på en skör tråd. Därför var nattens 4-0-seger mot Atlanta omåttligt viktig. - Vi var förbannade över all kritik vi har fått, säger tuffingen Milan Lucic.

ATLANTA. Det fanns en hel del hajp i luften när Boston Bruins mötte Pittsburgh Penguins förra veckan i matchen där en hel stad krävde hämnd för Matt Cookes attack på Marc Savard i ett tidigare möte lagen emellan. Slagskämpen Shawn Thornton såg ut att dela ut bestraffningen tidigt, men det var också allt Bruins hade att bjuda på.

Efter att ha svarat för en oinspirerad insats och förlorat matchen spyddes det galla över Bruins i både press och tv. I helgens Hockey Night in Canada tävlade experterna om vem som kunde sparka hårdast på ett Bruins som kom närmare och närmare en missad slutspelsplats.

Kritikerstormen har bevisligen tänt Bruins. Nattens 4-0-seger över Atlanta Thrashers var den andra raka mot ett lag som jagar dem i tabellen. I söndags lyckades man besegra New York Rangers med 2-1.

- Naturligtvis var vi förbannade och gillade inte all den kritik vi har fått och hur den framfördes, men det bästa för oss eller vem som helst är att gå ut och göra något åt saken, säger powerforwarden Milan Lucic till nhl.com.

Rask har konkurrerat ut Vezina-vinnaren


- Det är precis vad vi har gjort de två senaste matcherna och nu borde vi inte titta tillbaka. Bara fortsätta framåt och inte vara tillfredsställda med det vi har gjort de två senaste matcherna.

Bakom nattens viktiga seger stod rookiemålvakten Tuukka Rask. Finländaren, som mer eller mindre har konkurrerat bort fjolårets Vezina-vinnare Tim Thomas från startjobbet, stoppade 27 skott och höll nollan för fjärde gången den här säsongen.

Det var onekligen Rasks viktigaste insats den här säsongen. En förlust hade inneburit att Atlanta hade passerat Boston och snott åt sig den sista slutspelsplatsen i öst.

För Johan Hedberg och hans Atlanta var det följaktligen inte lika skoj. Laget har spelat bra hockey sedan Ilya Kovalchuk-traden och lyckats nästla sig in i slutspelsstriden. Med nio matcher kvar att spela - en mindre än Boston - har laget tre poäng upp till åttondeplatsen.

- Det här är en väldigt stor besvikelse för oss. De slog oss i varje situation, de var bättre i tekningscirkeln, mellan stolparna, vann alla lösa puckar. De besegrade oss över hela isen, säger Hedberg till AP.

Hockeysverige.se