Ottawa lyckades besegra Philadelphia med 2-0.
1 av 3
Ottawa lyckades besegra Philadelphia med 2-0. - Foto: Scanpix
Det var väldigt hårt spel.
2 av 3
Det var väldigt hårt spel. - Foto: Scanpix
Flyers-stjärnan Simon Gagne tappade helt fattningen och lackade på Anton Volchenkov.
3 av 3
Flyers-stjärnan Simon Gagne tappade helt fattningen och lackade på Anton Volchenkov. - Foto: Scanpix

Flyers-stjärnan tappade fattningen

Philadelphia Flyers är officiellt inne i streckstriden. Nattens 0-2-förlust mot Ottawa Senators var lagets tredje raka och med bara nio matcher kvar att spela av grundserien måste laget skärpa till sig för att undvika missat slutspel.


OTTAWA. Mot Ottawa lyste lagets frustration igenom. Efter att Daniel Alfredsson gjort 2-0 för hemmalaget tidigt i den tredje perioden svartnade det för stjärnforwarden Simon Gagné. Han flög på Ottawas back Anton Volchenkov för att hämnas en tackling han hade fått tidigare i samma byte.

- Ur mitt perspektiv var det en farlig tackling. Jag förväntade mig att de skulle få en utvisning. Det var en tackling bakifrån. Det hör inte hemma i sporten och borde inte inträffa, sade Gagné till Canadian Press efter matchen.

Gagné fick totalt 19 utvisningsminuter för sitt agerande i situationen medan Volchenkov kom undan med två. Ottawa gjorde inget mål i det följande numerära överläget, men kunde spela av matchen.

Stor hjälte för Senators blev målvakten Brian Elliott. Han stoppade 26 skott och höll nollan för andra natten i följd.

Segern ger Ottawa fyra poäng till godo på Philadelphia, som ligger sexa i Eastern Conference med 79 poäng. Atlanta Thrashers har 75 poäng och platsen alldeles under slutspelsstrecket.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!