Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tredjelänken avgjorde stjärnornas krig

- 25/03/2010, 09:28 -
Mike Knubles avgörande straffmål på Marc-Andre Fleury.
1 av 3

Mike Knubles avgörande straffmål på Marc-Andre Fleury.

Scanpix

2 av 3

Scanpix

Knuble blev matchhjälte.
3 av 3

Knuble blev matchhjälte.

Scanpix

Det brukar handla om Alexander Ovechkin eller Sidney Crosby, men i natt var det Mike Knuble som stal rampljuset när Washington Capitals vann prestigemötet med Pittsburgh Penguins efter straffar.

WASHINGTON. Veteranforwarden, Mike Knuble, som är tredjelänken i kedjan med Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström, slog in ett mål under ordinarie matchtid och satte den avgörande straffen när Capitals vann med 4-3.

Det var första gången i sin karriär som Knuble gjorde ett straffmål.

- Kul eftersom det aldrig har hänt mig tidigare och antagligen aldrig kommer att hända igen, skrockade Knuble i en intervju med nhl.com efter matchen.

Pittsburgh hade kopplat ett grepp om straffavgörandet sedan både Kris Letang och Sidney Crosby gjort mål på sina straffar medan Nicklas Bäckström bränt sin. Alexander Ovechkin och Alexander Semin såg emellertid till att sätta sina innan Knuble fick äran att avgöra.

- Jag vet inte hur ofta man har lyckats komma tillbaka från ett 0-2-underläge i ett straffavgörande. Normalt tänker man: 'Nu är det kört!' Men jag tror aldrig att vi skulle tänka så. Så fungerar inte vår grupp, säger coachen Bruce Boudreau.

Washington är i och med segern uppe i 108 poäng, nio mer än Chicago Blackhawks som har plockat näst flest poäng i hela NHL. President's Trophy är därmed inom räckhåll för Alexander Ovechkin och kompani.

Hockeysverige.se