Vancouver föll trots tre Sedinmål

Henke Sedin gjorde två mål och Daniel Sedin ett när Vancouver förlorade med 3-4.


Henrik Sedin gjorde två mål och tvillingbrorsan Daniel ett när Vancouver förlorade med 3-4 efter straffar borta mot Niclas Hävelids Atlanta i NHL-ishockeyn natten till lördagen.

Bröderna assisterade även till varandras mål vilket dock endast räckte till övertid följt av straffar där Atlantas finska målvakt Kari Lehtonen drog det längsta strået.

Daniel och Henrik ligger tvåa respektive trea i den svenska poängligan, före tvillingarna har Washingtons 21-åring Nicklas Bäckström parkerat. Den före detta Brynässpelaren har skrapat ihop 44 poäng på 39 matcher. Värt att notera i Vancouver var att Mats Sundin inte var med i Atlanta utan var kvar hemma för att träna. Enligt NHL.com förväntas Sundin debutera när laget tar emot St Louis på fredag.

Columbus bortabesegrade komfortabelt Colorado med 6-1 efter två mål av Kristian Huselius, båda målen var vackert framspelade av Rick Nash som blev nattens bästa poängplockare med ett mål och tre assist. Mikael Tellqvist lyckades stoppa tillräckligt många puckar för att han med sitt Phoenix skulle kunna vinna med 5-4 hemma mot New York Islanders.

Tellqvist som hittills bara fått förtroendet i elva matcher stod för 29 räddningar och utsågs till en av matchens tre stjärnor, frågan är dock om Tellqvists insats ger honom fler möjligheter att starta eller om hans kollega, ryssen Ilja Bryzgalov, får förtroendet i nästa match.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!