1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2

"Kasta den här matchen i soporna"

När Chicago Blackhawks går in i Stanley Cup-slutspelet blir det garanterat inte med Cristobal Huet mellan stolparna. Fransmannen släppte in sju mål på 27 skott i nattens brakförlust mot Columbus Blue Jackets.- Hans spel smittade av sig, säger coachen Joel Quenneville efter 3-8 i baken.


COLUMBUS. Chicago Blackhawks är en av de stora favoriterna inför årets Stanley Cup-slutspel. Men om laget ska gå så långt som man har potential att göra måste den oprövade finländaren Antti Niemi visa att han klarar av pressen.

Den tilltänkte förstakeepern Cristobal Huets spel har blivit värre och värre ju längre säsongen har gått och nådde i natt någon slags bottennotering. I bortamötet med bottenlaget Columbus Blue Jackets släppte fransmannen in sju mål på 27 skott när Chicago förlorade med pinsamma 3-8.

- Från det första bytet till slutet av matchen fanns det ingenting att vara upprymd över. Det är bara att räkna bort den här matchen och kasta den i soporna, sade en upprörd Joel Quenneville på presskonferensen efter matchen.

- Jag tycker inte att någon spelade bra i kväll. Huet hade en jobbig kväll. Det kan hända, men i kväll smittade hans spel av sig på resten av laget.

Antti Niemi byttes in efter att Columbus gjort 5-1 drygt 14 minuter in i den andra perioden. Han släppte in en puck på fem skott innan Cristobal Huet var tillbaka i kassen när den tredje perioden drog i gång.

I Columbus fortsätter Kristian Huselius att vara rykande het. Han gjort två nya mål i natt och har svarat för sex mål och sex assist på sina sex senaste matcher.

Samuel Påhlsson, som verkligen inte har bidragit i det offensiva spelet den här säsongen, hade två assist och Anton Strålman noterades för en passningspoäng.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.