Calgary körde hårt från start och tog en övertygande ledning.
Calgary körde hårt från start och tog en övertygande ledning. - Foto: Scanpix
Efter att Washington hade fått en rejäl kalldusch tog de sig samman, men det räckte bara till 5-3. - Foto: Scanpix
Alexander Ovechkin jagar nu Henrik Sedin i poängligan.
Alexander Ovechkin jagar nu Henrik Sedin i poängligan. - Foto: Scanpix

Backlund stor orsak till Calgarys seger

Mikael Backlund var en stor anledning till att hans Calgary Flames besegrade Washington Capitals på bortaplan.

WASHINGTON. Två assist, +2 och tre skott på knappa tolv minuters speltid. Mikael Backlund gjorde det mesta av väldigt lite när hans Calgary Flames på söndagskvällen tog en viktig bortaseger, 5-3, mot NHL-dominanten Washington Capitals.

Flames gjorde ett ryck i första perioden och fick José Théodore utbytt efter att ha gjort tre mål på drygt tio minuter, varav två efter förarbete av Backlund.

Theodores ersättare Semyon Varlamov hade det inte mycket enklare. Han släppte omgående in 4-0 efter ett skott från Niklas Hagman och matchen var i princip avgjord redan där.

Alexander Ovechkin skapade lite nerv i Verizon Center genom att reducera till 1-4 och senare ligga bakom Mathieu Perreaults 2-5-reducering. De två poängen gör att ryssen ännu en gång tog sig upp på 100 poäng. Det för fjärde gången på fem NHL-säsonger. Ovechkin är bara en pinne efter poängligaledande Henrik Sedin.

Nicklas Bäckström korsade en annan platå när han för första gången i karriären nådde 90 poäng. Detta via en assist på Ovechkins 46:e mål för säsongen.

För Calgary var segern extremt viktig. Nu skiljer det bara fyra poäng upp till åttondeplacerade Colorado Avalanche, ett lag man dessutom har kvar att möta i en av de återstående sex matcherna.