Patrik Berglund försov sig och blev petad i nattens match mot Edmonton.
1 av 3
Patrik Berglund försov sig och blev petad i nattens match mot Edmonton. - Foto: Scanpix
Hans batteri i telefonen hade tagit slut och således ringde inte alarmet.
2 av 3
Hans batteri i telefonen hade tagit slut och således ringde inte alarmet. - Foto: Bildbyrån
Han riskerar ytterligare bestraffning.
3 av 3
Han riskerar ytterligare bestraffning. - Foto: Bildbyrån

Berglund petad efter försovning

Patrik Berglund var inte ombytt för St. Louis Blues i nattens 2-1-seger över Edmonton Oilers. Anledningen var att han försovit sig och missat lagets träning i lördags. - Han bröt mot en av lagets regler, säger lagets coach Davis Payne.


ST. LOUIS. Patrik Berglund har haft en bitvis riktigt tung andra NHL-säsong i St. Louis Blues. Efter att ha varit petad flera gånger under förre coachen Andy Murray fick han det emellertid att lossna när Davis Payne tog över laget strax efter nyår.

Nu har han emellertid hamnat i den nye coachens frysbox. Anledningen var att ex-västeråsaren försov sig och missade lördagens träning, skriver St. Louis Dispatch. På grund av det var han petad i nattens match mot Edmonton Oilers.

- Vi har fått veta att hans batteri i telefonen, som han använder som väckarklocka, tog slut och att han försov sig. Han bröt mot en av lagets regler och därför beslutade vi att ta bort honom från laguppställningen, säger Davis Payne till tidningen.

Det finns risk att Berglund åker på ytterligare bestraffning.

- Det här var vad vi gjorde för dagen. När vi träffas på träningen på måndag så tar vi upp saken igen.

Patrik Berglund gjorde en stark rookiesäsong i fjol och sköt då 21 mål och gjorde 47 poäng på 76 matcher. Hittills den här säsongen har det blivit 13 mål och 24 poäng på 67 matcher.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!