1 av 3
Henrik Sedin kan göra vad endast Peter Forsberg mäktat med tidigare.
2 av 3
Henrik Sedin kan göra vad endast Peter Forsberg mäktat med tidigare. - Foto: Scanpix
3 av 3

Henrik Sedin närmar sig historieböckerna

Henrik Sedin kommer allt närmare Art Ross Trophy. På onsdagsmorgonen gjorde han tre poäng (1+2) i Vancouvers 4-1-seger över Phoenix. Därmed har han tre poäng till godo på Alexander Ovechkin. - Henriks kedja gjorde en av sina bästa matcher, säger coachen Alain Vigneault.


VANCOUVER. Peter Forsberg är den enda svensk som har lyckats vinna NHL:s poängliga. Nu kan en annan center från Örnsköldsvik vara på god väg att bli nummer två. För medan utmanaren Alexander Ovechkin befinner sig i en formsvacka har Henrik Sedin återfunnit poängformen

Nattens tre poäng gör att han har gjort tio poäng (1+9) på sina fem senaste matcher. Marginalen ned till Ovechkin, som hade en assist i 4-5-förlusten mot Ottawa, är därmed tre poäng - 104 mot 101.

- Om jag inte gör en enda poäng till kommer jag fortfarande att gå in i slutspelet med en hel del självförtroende. Det spelar ingen roll, säger Henrik Sedin till AP.

- Vi kunde ha gjort några mål till. Det känns bra. Vi skapar många chanser och om vi fortsätter att göra det kommer målen att komma.

Tidigt matchstraff för Kesler

Vi är naturligtvis Henrik Sedin, tvillingbrorsan Daniel och Alexandre Burrows. Henrik har mestadels agerat playmaker i den formationen på slutet. Målet i natt var hans första på sex matcher. Han behöver bara en nätkänning till för att nå 30-målsplatån.

- Henriks kedja gjorde utan tvekan en av sina bästa matcher i båda ändarna av rinken, speciellt när vi förlorade "Kes" (Ryan Kesler) tidigt, säger coachen Alain Vigneault.

Kesler fick matchstraff efter en brysk tackling på Phoenix back Derek Morris, men gästerna lyckades aldrig utnyttja sitt långa numerära överläge. I stället tog Vancouver kommando och avgick enkelt med segern efter att ha fått en 3-1-ledning redan i den första perioden.

Vancouver har tredjeplatsen i Western Conference tack vare ledningen i Northwest Division, men fyran Phoenix har fyra fler poäng (100 mot 96). För att ta sig förbi Vancouver måste Phoenix gå om ettan i sin division, San José Sharks.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!