Fredag 24 Sep
Stockholm

Nu är Selänne lika bra som Kurri

1 av 2
2 av 2

Tidigare i veckan fanns Jari Kurri på plats i Anaheim för att hylla Teemu Selänne efter dennes 600-målsmilstolpe. I natt passade Selänne på att gå ikapp idolen i antal gjorda mål. - Det är en stor ära, säger Selänne efter sitt 601:a NHL-mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

COLORADO. För Teemu Selänne har den här säsongen på många sätt varit en kamp mot klockan. Skadorna som den 39-årige forwarden drabbades av satte OS i fara och likaså de rekordnoteringar han har varit ute efter.

Med bara ett par matcher kvar i karriären (?) kan han slappna av. OS fixade han och återvände dessutom från Vancouver med en bronsmedalj. Härom veckan lyckades han även nå 600-målsplatån och i natt slog han in karriärens 601:a mål när Anaheim Ducks besegrade Colorado Avalanche med 5-2 på bortais.

Det innebär att han nu delar 17:e plats i alla tiders målliga med landsmannen Jari Kurri, som fanns på plats för att överräcka en gåva till Selänne i samband med en ceremoni i Anaheim inför hemmamötet med Dallas tidigare i veckan.

Ett mål till och Selänne är den bästa finska målskytten genom tiderna i NHL.

"Rena fantasierna"

- Det är en stor ära. Sexhundra var större för mig, men 601 är också stort. Om någon hade sagt åt mig att jag skulle göra lika många mål som Jari skulle jag ha avfärdat det som rena fantasierna, säger Teemu Selänne till AP.

Finländaren svarade även för två assist och hans formation med veteranerna Saku Koivu och Jason Blake var stekhet natten till ära. Koivu gjorde ett mål och tre assist medan Blake, som har varit anonym sedan han anlände från Toronto, svarade för fem poäng (1+4).

För Colorado kommer förlusterna olägligt. Efter en fin säsong har laget tappat formen lagom till slutspurten och riskerar nu att missa slutspelet. Nattens förlust parat med Calgary Flames 2-1-seger över Phoenix Coyotes gör att Colorado bara har två poäng till godo på Calgary.

Anaheims hopp om en slutspelsplats är näst intill eliminerat. Med sex matcher kvar att spela har laget åtta poäng upp till Colorado.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela