Erik Karlsson blev stor hjälte när han sköt Ottawa till slutspel.
Erik Karlsson blev stor hjälte när han sköt Ottawa till slutspel. - Foto: Scanpix

Karlsson sköt Ottawa till slutspel

Efter en rookiesäsong på gott och ont har Erik Karlsson fått sitt genombrott. I natt sköt han två mål som säkrade en slutspelsplats åt Ottawa Senators i 4-3-segern över Carolina Hurricanes. - Alla visste vad som stod på spel, säger den före detta Frölundabacken.


OTTAWA. Åtta poäng på de fyra senaste matcherna. Möt Erik Karlsson - en av NHL:s hetaste backar. Efter att ha plockat sex assist på tre matcher inför nattens möte med Carolina fick 19-åringen från Landsbro även målskyttet att lossna i natt.

Karlsson hade bara två mål inför drabbningen med Carolina, men fördubblade den med två mål i den tredje perioden. Rookiebackens 3-3-mål kom med mindre än åtta sekunder kvar att spela och säkrade Ottawa Senators medverkan i Stanley Cup-slutspelet. Med fyra matcher kvar att spela i grundserien har Ottawa spelat in 91 poäng, det är elva fler än Atlanta Thrashers just under slutspelsstrecket.

- Underbart att se den gå in, säger Erik Karlsson till Ottawa Sun om kvitteringsmålet. Allt handlar om laget just nu. Vi börjar spela bra. Vi spelar för varandra och det är det viktiga.

Alfredssons poängsvit stannade av

Matchen avgjordes på straffar där Alexei Kovalev sköt det avgörande målet för Senators som ligger femma i Western Conference, men fortfarande har möjlighet att ta sig förbi New Jersey Devils upp på fjärde plats och på så vis få hemmafördel i slutspelet.

Erik Karlsson har totalt gjort 24 poäng (4+20) på 56 matcher under sin rookiesäsong.

Daniel Alfredsson lämnade isen poänglös för första gången på åtta matcher. Däremot håller danske Peter Regin, tidigare i Timrå, sin poängsvit vid liv. Han hade två assist i natt och har gjort fyra mål och tre assist på sina sex senaste matcher.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!