Hörnqvist låg bakom det mesta i Nashville.
Hörnqvist låg bakom det mesta i Nashville. - Foto: Scanpix

Hörnqvists tre assists fixade slutspel

Nashville behöver ta en poäng på de tre återstående matcherna för att ta sig till slutspel.


NASHVILLE. Patric Hörnqvist har framför allt varit en fruktad målskytt för Nashville Predators den här säsongen. I nattens möte med St. Louis Blues visade han upp egenskaper som playmaker också. 23-åringen spelade fram till alla tre målen i 3-2-segern och utsågs till matchens första stjärna.

Hörnqvist såg samtidigt till att bli den första Nashvillespelare den här säsongen att passera 50-poängsplatån. Stockholmaren har totalt svarat för 30 mål och 21 assist på 76 matcher.

För Nashville innebär segern att laget bara behöver ta en poäng till på de avslutande tre matcherna för att säkra en slutspelsplats.

Patrik Berglund hade assist på båda St. Louis mål i matchen medan Alexander Steen gjorde det första av dem. Det var hans 24:e mål för säsongen.

Sedan OS-uppehållet har 26-åringen gjort 19 poäng (9+10) på 15 matcher. Han är totalt uppe i 47 poäng (24+23) på 63 matcher. Det är hans bästa notering i NHL-karriären. Trots att han missade en dryg månads spel med en handledsskada tidigt på säsongen, ska tilläggas.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!