- Foto: Scanpix/AP

Backlund hjälper Flames mot slutspel

För tredje matchen i följd var Mikael Backlund med i poängprotokollet. För tredje matchen i följd vann Calgary Flames. Efter 2-1 mot Colorado Avalanche har laget fått vittring på en slutspelsplats. - Det är bara att njuta av ögonblicket, säger rookiecentern.


CALGARY. För drygt två veckor sedan var Calgary Flames nio poäng efter Colorado Avalanche i tabellen. Efter nattens möte i Pepsi Center har båda lagen 89 poäng. Det enda som skiljer Flames från en slutspelsplats är att laget har en vinst färre än sin konkurrent.

En av anledningarna till att Calgary har vaknat upp är formationen med Ales Kotalik, Rene Bourque och svenske rookien Mikael Backlund. Trion har varit glödhet den senaste veckan och banat vägen för tre raka segrar.

Backlund, som får mer och mer förtroende i nackskadade Daymond Langkows frånvaro, spelade fram till Kotaliks segermål mot Phoenix tidigare i veckan och hade två assist i segern mot Washington dessförinnan. I natt förlängde han sin poängsvit genom att vara delaktig i Rene Bourques matchvinnande 2-0-mål.

För ex-västeråsaren har säsongen verkligen vänt. I höstas hade han svårt att göra poäng i AHL. Nu bidrar han i NHL.

- Jag försöker bara njuta av ögonblicket. Jag trivs verkligen just nu, säger han till Calgary Sun.

- I höstas hade jag problem, jag slutade nästan att tro på mig sjäv. Men just nu känns det bra att vara framgångsrik efter att ha haft det tungt och jobbat väldigt hårt därnere (i AHL).

Backlund har totalt svarat för ett mål och nio poäng på 19 matcher.

I natt var Miikka Kiprusoff den största hjälten för Flames. Finländaren stoppade 35 av 36 skott.

Trots Calgarys seger har Colorado fortfarande fördel i kampen om den sista slutspelsplatsen. Avalanche har fem matcher kvar att spela jämfört med Flames fyra. Tre av dem är på hemmais.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.