Henke höll nollan – nu har Rangers häng

Henrik Lundqvist skänker Rangers slutspelstro.

FLORIDA. Desperation och ett förbaskat bra målvaktsspel. Det har gjort att New York Rangers är med i slutspelsstriden igen. Henrik Lundqvist räddade samtliga 30 skott i nattens bortamöte med Tampa Bay Lightning. Rangers vann med 5-0 och är nu bara två poäng efter formsvaga Philadelphia Flyers, som förlorade med 0-1 mot Montréal Canadiens i natt.

Rangers gjorde fyra mål på sju skott i den första perioden och fick Tampas målvakt Mike Smith utbytt. Redan där var matchen avgjord.

- Det är lite otäckt när man spelar sådana här matcher och får en stor ledning i första perioden. Man vet aldrig - om man inte är försiktig kan man tappa allt. Men vi klarade oss bra, säger Lundqvist till nhl.com.

Rangers har länge sett ut att vara körda i slutspelsstriden, men när konkurrenter som Philadelphia Flyers och Boston Bruins radar upp förluster på löpande band har möjligheterna uppenbarat sig. Rangers är bara två poäng efter de forna topplagen och har en bättre formkurva.

Noterbart är att Anders Eriksson gjorde sin första poäng i Rangerströjan efter flytten från Phoenix Coyotes vid trading deadline. 35-åringen har totalt fyra assist på 15 matcher den här säsongen. Tre av matcherna har varit i Rangers regi.

Victor Hedman saknades i Tampa på grund av en höftskada.