- Foto: Scanpix/AP

Rookiens hattrick tog Canucks till slutspel

Vancouver Canucks är klart för slutspel. Men det var inte tvillingarna Sedins förtjänst. I stället klev axelskadade Mikael Samuelssons vikarie, österrikaren Michael Grabner, fram.


VANCOUVER. Michael Grabners hattrick låg till grund för nattens 5-4-seger över Anaheim Ducks.

- Efter det första målet slappnade jag av. Jag hade massor av chansen, säger 22-åringen till AP

- Det här visar att allt arbete som jag har lagt ned med våra coacher ger belöning. Jag hade sumpat många målchanser innan den här matchen.

Grabner, Canucks förstaval i draften 2006, hade inte gjort mål i NHL sedan 25 oktober, men har tillbringat större delen av säsongen i AHL med Manitoba Moose. Målexplosionen kom lägligt. Mikael Samuelsson förväntas vara tillbaka i spel inom kort. Då riskerar Grabner att bli tillbaka skickad till AHL.

Matchen avgjordes på straffar sedan Pavol Demitra och Kyle Wellwood nätat för Vancouver.

Teemu Selänne blev tvåmålsskytt och blev därmed den största finländska målskytten genom tiderna i NHL. Han passeradeJari Kurris 601 mål, men var inte särskilt glad över det. Förlusten innebär att Anaheims slutspelshopp är på gränsen till obefintligt.

- Jag hade hellre fått de där två poängen än att passera honom (Kurri), säger Selänne.

Daniel Sedin var tillbaka i spel efter att ha missat den föregående matchen. Han hade en assist i natt. Henrik Sedin lämnade isen poänglös.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!