1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Lidström: "Vi övergav honom"

Målvakten Chris Osgood, tillbaka hos Detroit, fick en mardrömsstart mot Flyers. Och inte fick han någon vidare hjälp i matchen. - Jag tycker att vi övergav honom därute vid ett par tillfällen, säger Nicklas Lidström.


Chris Osgood hade inte gjort en start sedan 27 januari. När han äntligen fick chansen på söndagskvällen fick han en riktig mardrömsstart. Redan efter 17 sekunder hade Philadelphia Flyers överlistat veteranmålvakten i hemmamötet med Detroit Red Wings.

Någon speciellt rolig kväll blev det varken för Osgood eller Detroit som förlorade med 3-4 i Wachovia Center.

- Jag tycker att vi övergav honom därute vid ett par tillfällen. De fick komma fyra-mot-två och jag tycker verkligen att vi kunde ha hjälpt honom på ett bättre sätt, säger Nicklas Lidström självkritiskt till nhl.com.

- Att lämna honom i sticket på några av chanserna de fick är ingenting man vill göra, speciellt inte när det är en målvakt som inte har spelat på ett tag.

37-årige Osgood har fått se sig utkonkurrerad av Jimmy Howard den här säsongen. Maktbalansen mellan målvakterna har blivit tydligare och tydligare ju längre säsongen har lidit. Howard hade startat i 25 raka matcher innan söndagen.

För Philadelphia var det en helt nödvändig seger. Den senaste tidens täta förluster har inneburit att både New York Rangers och Atlanta Thrashers klättrat allt närmare det inför säsongen topptippade laget.

Med tre matcher kvar att spela har Flyers två poäng till godo på Rangers och tre på Thrashers.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!