- Foto: Bildbyrån

Omark skrev drömkontrakt med Oilers

Det blir spel i NHL för landslagsmannen Linus Omark. I natt skrev 23-åringen på ett smaskigt kontrakt med Edmonton Oilers. - Jag har alltid velat spela för Edmonton, säger den svenske stjärnan.


Linus Omark säger snart tack och adjö till KHL. Efter en tid i Dynamo Moskva blev det i natt helt klart att han flyttar till Edmonton och NHL-laget Oilers.

- Det har alltid varit min dröm att spela i NHL. Förhandlingarna gick smidigt och att jag ser fram mot att åka över i sommar till Edmonton. Jag har alltid velat spela för Edmonton. I fjol kom vi inte överens, men det gick smidigare nu, säger Omark till Sportbladet.

Enligt tidningen ska 23-åringen få dryga miljonen bara för att skriva på för Oilers. Tar han en plats i NHL-laget kommer det att generera runt 5,6 miljoner kronor per år. Spel i farmarklubben och lönen går ner till 600 000 kronor per säsong.

Omarks tidigare klubb Luleå går inte lottlösa utan kommer att inkassera 1,2 miljoner kronor i ersättning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.