1 av 3
2 av 3
Sidney Crosbys närvaro på isen väckte den store Alexander.
3 av 3
Sidney Crosbys närvaro på isen väckte den store Alexander. - Foto: Scanpix

Mötte Crosby - då vaknade "Ovie"

Alexander Ovechkin har inte varit sig själv efter OS. Ett prestigefyllt möte med Sidney Crosby var precis vad han behövde för att få spelet att lossna. I natt lämnade han isen som tvåmålsskytt. - Så fort pucken gick in kändes det bra därute, säger Ovechkin efter Washingtons 6-3-seger över Pittsburgh.


PITTSBURGH. Mållös i fyra raka matcher och bara fyra mål på 15 matcher efter OS-uppehållet. Alexander Ovechkins form har varit tveksam efter återkomsten från Vancouver för en dryg månad sedan.

I natt gick han mot ännu en mållös tillställning när Washington besökte Mellon Arena för ett möte med rivalen Pittsburgh Penguins. I den tredje perioden vaknade den ryske superstjärnan emellertid till liv och bröt sin måltorka genom att först göra 5-3 i powerplay på Nicklas Bäckströms passning och därefter spä på till 6-3 i tom kasse i matchens absolut sista sekund.

- Jag tycker att det där powerplay-målet gav mig mer luft att andas. Jag hade inte gjort mål på tre eller fyra matcher, men jag har haft massor med chanser utan att pucken gick in. Så fort den gick in nu kändes det bra därute. De sista tio minuterna var fantastiska, säger Ovechkin till nhl.com.

Ovechkin berömmer Crosbys insats


Hans bägge mål för upp honom på 48 totalt den här säsongen. Han delar därmed ledningen i målligan med Sidney Crosby. Pittsburghs kapten hittade nätmaskorna en gång i mötet med Washington och hade dessutom assist på båda Penguins mål. Därmed nådde han 100 poäng för fjärde gången på sina fem NHL-säsonger.

- Jag tycker att Crosby spelade otroligt i kväll. Han visade hur bra han är och han visade sitt ledarskap, berömmer Alexander Ovechkin.

Nicklas Bäckström kan mycket väl bli den fjärde spelaren att nå 100 poäng den här säsongen. 22-åringen svarade för tre assist i natt och ligger fyra i poängligan med 98 poäng (31+67) när det återstår två matcher för Washington.

Henrik Sedin toppar fortfarande poängligan. Han spelade fram till ett av brorsan Daniels två mål i 3-4-förlusten mot Colorado Avalanche i natt och har 107 poäng (29+78) på 80 matcher. Ovechkin skuggar med 106 poäng (48+58) på 70 matcher.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!