Lundqvist hade ännu en tung kväll.
1 av 2
Lundqvist hade ännu en tung kväll. - Foto: Scanpix
2 av 2

Lundqvist utbytt när det gällde som mest

Tortorella plockade bort Henke i kritiskt läge.


BUFFALO. Det var en av säsongens viktigaste matcher för New York Rangers när man besökte Buffalo Sabres i natt. Vid ställningen 2-3 i den andra perioden valde coachen John Tortorella överraskande att byta ut Henrik Lundqvist och ersätta honom med Alex Auld, som bara hade startat i en match sedan han hämtades från Dallas Stars alldeles efter OS-uppehållet.

- Jag blev lite överraskad, erkänner Henrik Lundqvist för New York Post. Men samtidigt är det John som bestämmer och jag måste rätta mig efter det.

Någon riktigt konkret förklaring till bytet gav inte Tortorella.

- Jag kände att han behövde bli utbytt, var hans enda kommentar.

Målvaktsbytet gjorde inte Rangers någon nytta. Det blev förlust med 2-5 och eftersom Philadelphia Flyers vann med 2-0 över Toronto Maple Leafs och Montréal Canadiens knep en poäng hänger Rangers slutspelshopp på en skör tråd.

Laget har spelat in 82 poäng och är tre poäng efter Boston Bruins med tre omgångar kvar att spela av.

För Atlanta Thrashers är slutspelshoppet helt borta. Laget förlorade med 0-3 mot New Jersey Devils på hemmais i natt. Därmed kan laget inte längre nå slutspel.

Buffalo Sabres säkrade i och med segern topplaceringen i Northeast Division. Laget går därmed in i slutspel med en fördel av hemmaplan.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!