1 av 3
2 av 3
Alfredsson hyllades i natt.
3 av 3
Alfredsson hyllades i natt. - Foto: Scanpix

Hyllad Alfredsson nådde 1000

"En helt fantastisk dag".


SUNRISE. Daniel Alfredsson firade 1 000 NHL-matcher på det bästa sättet han vet. Med en seger. 37-åringen blev i natt den åttonde svensken genom tiderna att spela fyrsiffrigt antal matcher i NHL när hans Ottawa Senators besegrade Florida Panthers med 5-2 på bortais.

- Det känns fantastiskt att vinna, det gör att man minns den här matchen på ett positivt sätt. Alla var på bra humör efteråt, gratulerade mig och var glada för vinsten. Det var en helt fantastisk dag från morgonvärmningen fram tills nu, sade Daniel Alfredsson till AP efter matchen.

Göteborgaren hade en assist på Mike Fishers 1-0. Han har därmed samlat ihop 991 poäng på sina 1 000 matcher och bör bli den tredje svensken efter Mats Sundin och Nicklas Lidström att nå 1 000 poäng tidigt nästa säsong.

Erik Karlsson fortsätter att visa fin form. I natt sköt han sitt femte mål för säsongen när han gav Ottawa ledningen med 2-0 tidigt i den andra perioden. Han har gjort åtta poäng (3+5) på sina fem senaste matcher och samtidigt kammat till sin tidigare rätt anskrämliga plus- och minustatistik - från -11 till -5.

Florida Panthers, som kommer att missa slutspel för nionde säsongen i följd, skakades av ett bråk på morgonvärmningen inför nattens match. Enligt TSN ska lagets stjärnforward Nathan Horton nästan ha hamnat i slagsmål med den assisterande coachen Mike Kitchen. Huvudcoachen Peter DeBoer fick gå in och sära de båda. Bråket ska uppkommit sedan Horton åkt in och stört en övning som Kitchen försökte organisera.

Parterna ska ha talat ut inför matchen och Horton fanns med på isen i natt och hade en assist.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!