Jonas Gustavsson har trots alla motgångar fortsatt kämpa.
Jonas Gustavsson har trots alla motgångar fortsatt kämpa. - Foto: Scanpix

Jonas Gustavsson nominerad till NHL-pris

Torontos kandidat till Bill Masterton Trophy.


TORONTO. Dödsfall i familjen, två hjärtoperationer och en ljumskskada. Det senaste året har varit tufft för Jonas Gustavsson. Motgångarna har inte hindrat den 25-årige målvakten från att etablera sig i NHL med Toronto Maple Leafs.

Nu har Maple Leafs utsett Gustavsson till sin kandidat till Bill Masterton Trophy, utmärkelsen som går till den NHL-spelare som bäst har visat sin hängivenhet och uthållighet i ishockeyns tjänst.

- Jag kan inte tänka mig någon professionell atlet som har genomgått två hjärtoperationer under en och samma säsong och kommit tillbaka och spelat så bra som han har spelat, säger Torontos coach Ron Wilson till Canadian Press.

- Bortsett från det har han haft kulturförändringen och sin moders bortgång att hantera också. Det har varit ett långt år för honom och han spelar väldigt bra just nu. Finns det något större tecken på uthållighet än det som han har gjort i år?

Alla 30 NHL-klubbar får utse varsin kandidat till Bill Masterton Trophy. Vinnaren presenteras vid NHL Awards i Las Vegas i juni.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!