- Foto: Scanpix

Svensk målexplosion i Detroit

Fyra av sju mål från svenskar.


DETROIT. Det var en typisk svensknatt i Detroit när Columbus Blue Jackets kom på besök i natt. Red Wings vann matchen i Joe Louis Arena med 4-3 efter att fyra av matchens sju mål kommit från svenska spelare.

Niklas Kronwall gav Detroit ledningen i den första perioden. Columbus kom dock tillbaka och hade en 2-1-ledning innan den första perioden var till ända. 2-1-målet slog Samuel Påhlsson in. Det var centerns blott tredje mål för säsongen - och första på 50 matcher och 55 skott.

2-1 stod sig nästan halvvägs in i den tredje perioden. Då blev det plötsligt fem mål inom loppet av drygt två minuter. Tomas Holmström gjorde 2-2 varpå han även styrde in 3-2 på Nicklas Lidströms skott 40 sekunder senare. Bägge målen kom i powerplay. Dan Cleary spädde på till 4-2 innan Michael Blunden fastställde slutresulatet till 4-3 två minuter och åtta sekunder efter Holmströms 2-2-kvittering.

Detroit gick i och med segern upp på sjätte plats i Western conference, dock med en match mer spelad än sjuan Los Angeles Kings. I nuläget innebär det att Detroit skulle ställas mot Vancouver i den första slutspelsrundan.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.