- Foto: Scanpix

Omedelbar återupprättelse för Henke

New York Rangers slutspelshopp lever vidare.


NEW YORK. Ett dygn efter den tunga förlusten, 2-5 mot Buffalo Sabres, såg Rangers till att revanschera sig i hemmamötet med Toronto Maple Leafs. Det blev seger med 5-1 hemma i Madison Square Garden.

För Henrik Lundqvist var det en skön seger. Han blev överraskande utbytt i Buffalo, men svarade nu för en stabil insats och motade 26 av 27 skott.

Segern gör att Rangers nu har sitt öde i egna händer. Laget avslutar grundserien med ett dubbelmöte med Philadelphia Flyers i helgen. Två segrar där och slutspelsplatsen är säkrad. Det kan även räcka med en seger beroende på hur det går för Boston Bruins som har en poäng mer än Rangers med en match mer kvar att spela.

Toronto, som allt jämt är sist i Eastern conference, har bara en match kvar innan säsongen är över. Jonas Gustavsson gjorde sin sista start under sin rookiesäsong och släppte in fem mål på 32 skott.

Calle Gunnarsson hade en assist på Dion Phaneufs tröstmål. Han lämnade emellertid isen som -2.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.