Tisdag 30 Nov
Stockholm

Fördel Sedin

Henrik Sedin leder kampen mot Alexander Ovetjkin igen.
Henrik Sedin leder kampen mot Alexander Ovetjkin igen. Foto: SCANPIX/AP

Fördel Sedin igen i kampen om Art Ross. Efter fyra assist mot Calgary gick han upp i 112 poäng och får nu luta sig tillbaka för att se Washingtons match ikväll och hoppas att Aleks Ovetjkin inte gör tre poäng eller fler.- Han (Ovetjkin) är en av dom spelarna som kan sätta upp en fempoängsmatch vilken kväll som helst, säger Henrik Sedin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Sedin kopplade över till sin egen fördel i Art Ross-kampen. Ikväll vid 21.30-tiden kan han vara den andra svensken genom tiderna att vinna NHL:s poängliga.

19.00 startar Aleksandr Ovetjkin sin match mot Boston, där han behöver tre poäng för att passera Sedin efter att Henrik och Daniel svarat för en supermatch mot Calgary i natt.

Vancouver vann med 7-3, lät Henrik Sedin få chansen att göra massor av poäng genom att låta honom spela 25 minuter (två minuter mer än han haft i någon match på hela säsongen) och klocka fyra och en halv minut PP-tid av de åtta PP-minuter man hade.

Nu var det ändå inte i numerära överlägen som Sedin levererade. Det var i fem mot fem där alla hans fyra assist kom. Tre av dom till brorsan Daniel som därmed sköt mål 27, 28 och 29 för säsongen.

Henrik Sedins 112 poäng är dessutom det bästa någon har levererat i Vancouvers historia, vilket får ses som ett starkt facit med tanke på att klubben haft offensiva supernamn som Pavel Bure (110 poäng), Aleksandr Mogilnyj (107) och Markus Näslund (104) i klubben.

Med sina fyra assist passerade han också 80 assist för första gången i karriären och upp till att stanna på 83, något som gjorde att han passerade Kenta Nilsson och upp som ny tvåa bakom Peter Forsberg (86 assist) gällande svenska assistmakare på en NHL-säsong.

Men om han vinner Art Ross är ännu oskrivet. Det vet Henrik själv om.

- Han (Ovetjkin) är en av dom spelarna som kan sätta upp en fempoängsmatch vilken kväll som helst, så... vi får se, säger Henrik Sedin till AP.

- Jag kommer se tillbaka på det här och vara stolt över vad laget har gjort och vad våran kedja och jag personligen har gjort. Allt härifrån kommer vara bonus.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela