Blake Wheeler firar sitt mål.
Blake Wheeler firar sitt mål. - Foto: SCANPIX/AP

Tre mål i samma numerära underläge

Boston säkrade sin plats i Stanley Cup i går kväll. Och på vilket sätt man gjorde det. Genom att sätta nytt NHL-rekord med tre mål i samma numerära underläge inom loppet av 64 sekunder.

Ifjol var Boston grundseriens näst bästa lag. I år fick man vänta till 81:a matchen innan man kunde säkra en definitiv plats i Stanley Cup.

Men det var på ett imponerande sätt man gjorde det. Man gjorde det med att sätta ett nytt NHL-rekord i matchen mot Carolina.

Man avgjorde nämligen matchen i början av andra perioden när man själva hade Matt Hunwick i utvisningsbåset.

Ni vet det där man säger om att det är svårt att starta en period i numerärt överläge? Det skriver Carolina troligen under på idag. Boston sköt nämligen inte bara ett mål under utvisningen. Man sköt tre.

Daniel Paille, Blake Wheeler och Steve Begin lyckades göra 0-0 till 3-0 inom loppet av 64 sekunder.

Snabbare än så har inget lag gjort tre mål i numerärt underläge tidigare och det var även första gången något lag i NHL:s historia sköt tre mål i samma numerära underläge.

- Det känns bra att ha säkrat slutspel. Vi har haft en del utmaningar, speciellt här på slutet med skadorna vi haft. Men vi har stridit oss igenom det och att vi har klarat av det till slut är en ganska stor seger för oss, sade coachen Claude Julien i en intervju med NESN direkt efter matchen.

Matchen vann Boston med 4-2 till slut. Det fjärde målet satte Milan Lucic i tom kasse.