3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
Ja då var det slut för den här gången. Rangersspelarna deppar efter straffförlusten mot Flyers. - Foto: Scanpix
7 av 7

Lundqvists Rangers missade slutspelet

Han stod på huvudet i 65 minuter. Men när straffar fick avgöra New York Rangers öde kunde inte Henrik Lundqvist stå emot. Han släppte in två av tre straffar och fick se Philadelphia Flyers knipa den sista slutspelsplatsen.

Det var Philadelphia Flyers mot Henrik Lundqvist under långa stunder av söndagskvällens ödesmatch. Hemmalaget hann bombardera New York Rangers målvakt med 48 skott under ordinarie matchtid och förlängning.

Rangers hade länge och väl en 1-0-ledning sedan slagskämpen Jody Shelley hittat nätmaskorna bakom Flyers målvakt Brian Boucher i den första perioden. Det dröjde nästan sju minuter in i den tredje perioden innan Flyers slutligen kvitterade. Under ett powerplay lyckades backen Matt Carle slå pucken förbi Lundqvist. Då hade svensken lyckats avvärja Daniel Brières första skott, men samtidigt hamnat ur position.

Matchen var jämn efter tre perioder och inte heller en förlängning kunde separera de båda lagen åt. Flyers och Rangers öde fick således avgöras via straffar.

Där tog det roliga slut för Henrik Lundqvist.

Kunde inte hålla tätt

Daniel Brière lurade honom i sidled på den första straffen och gjorde 1-0. P.A. Parenteau skapade nytt liv i straffavgörandet genom att sätta 1-1 på Brian Boucher i den andra omgången sedan Erik Christensen missat för Rangers och Lundqvist stoppat Mike Richards.

I den tredje omgången klev Claude Giroux fram och satte 2-1. Den forne juniorvärldsmästaren tog full fart och bromsade in strax före målet. Det räckte för att Henrik Lundqvist skulle släppa en lucka mellan benen. Giroux utnyttjade luckan och skickade in 2-1. Att döma av Lundqvists argsinta reaktion var han inte helt nöjd med sin egen insats där.

Olli Jokinen fick förtroendet att slå Rangers tredje straff, men misslyckades kapitalt med att sätta pucken mellan benen på Brian Boucher. Amerikanen räddade det tama avslutet och skickade Philadelphia Flyers till slutspel.