- Foto: Scanpix

Ovechkin snuvad på troféerna - i sista omgången

Henrik Sedin snodde Art Ross Trophy och Sidney Crosby och Steven Stamkos lade beslag på Maurice Richard Trophy. Alexander Ovechkin förlorade mer än bara gårdagskvällens match mot Boston.- Det är ganska surrealistiskt, säger Stamkos.


WASHINGTON. Sidney Crosby höll på att ge alla svenskar hjärtproblem i natt. Inför mötet med New York Islanders var han åtta poäng efter Henrik Sedin i poängligan. En till synes ointaglig differens.

Men när Crosby hade gjort fem poäng drygt halvvägs in i bortamötet med New York Islanders började folk skruva på sig. Nu lyckades inte Crosby gör fler poäng i en match som Pittsburgh slutligen vann med 6-5 efter förlängning. Däremot räckte hans två mål och fem poäng till att smita förbi Alexander Ovechkin i både mål- och poängligan.

Crosby blev säsongens tredje spelare att göra 50 mål och stannade slutligen på 51. Det gav honom Maurice Richard Trophy tillsammans med Tampa Bay Lightnings Steven Stamkos, som hann pricka in ett mål i tom kasse i 3-1-segern över Florida Panthers. Så återstod det bara 13 sekunder av matchen.

- Det är ganska surrealistiskt. Att gör det under mitt andra år i ligan och dela det med en spelare som Crosby och med Ovechkin däruppe är rätt speciellt eftersom han är en sådan dominant målgörare, säger Stamkos till nhl.com.

Sidney Crosby och Pittsburgh Penguins spelade fortfarande när beskedet om att Stamkos hade slagit in sitt 51:a mål kom. Det fick Crosby att höja tempot en aning.

- Det är inget fel med att göra mål ... inget fel med att vilja göra det. Jag försökte i alla fall inte fuska därute. Det stod 5-4 just då och vi försökte verkligen göra det där målet. Det råder ingen tvekan om att jag ville ha det.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!