Tisdag 7 Dec
Stockholm

Toronto vill förlänga med svenske stjärnmålvakten

Toronto Maple Leafs Jonas Gustavssons kontrakt går ut till sommaren, men den kanadensiska klubben börjar nu förhandla om ett nytt kontrakt med svensken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Toronto Maple Leafs säsong är över och Jonas Gustavsson är på väg hem till Sverige för att förbereda sig för VM i Tyskland. Hans kontrakt med klubben löper ut den 1 juli, men allt tyder på att det kommer att förlängas inom kort.

Torontos general manager Brian Burke har varit glasklar med att han vill behålla svensken och Gustavsson har inte gjort någon hemlighet av att han vill återvända. Burke har överlåtit förhandlingarna med målvaktens agent åt sin assisterande general manager Dave Nonis och hittills har det gått bra.

- De har fört diskussioner de senaste tio dagarna och där är vi nu, säger Burke till Toronto Sun och tillägger att allt har gått smidigt så här långt.

Själv hoppas Jonas Gustavsson på en lösning förr snarare än senare.

- Jag vill inte vänta till i augusti, men just nu är det inget som stressar mig, säger 25-åringen.

Rickard Wallins kontrakt med Toronto går också ut i sommar. 29-åringens chanser att få kontraktet förlängt är dock små efter en säsong som bara bjöd på två mål på 60 matcher.

Sedan tidigare har Leafs gjort klart att de inte kommer att förlänga kontraktet med Jonas Frögren, som har spelat farmarlagshockey hela säsongen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela