1 av 3
Jose Theodore utnämndes till förstemålvakt inför Stanley Cup-slutspelet.
2 av 3
Jose Theodore utnämndes till förstemålvakt inför Stanley Cup-slutspelet. - Foto: Scanpix
3 av 3

Han ska ta "Bäckis" till Stanley Cup-final

Caps utser Theodore till förstamålvakt.


För andra året i följd går Washington Capitals in i slutspelet med José Théodore som förstamålvakt. Det meddelade coachen Bruce Boudreau på tisdagen.

- Jag berättade det här för José förra veckan och han visste att han skulle vara förstamålvakt, det har han förtjänat. Det är en helt annorlunda situation nu jämfört med förra året. Han har varit vår kille och har inte förlorat sedan tidigt i januari. Han kan naturligtvis förlora igen, men vad folk inte inser är att de sista tio matcherna vi gjorde i fjol inte är i närheten av de sista tio matcherna i år, säger Boudreau till Washington Post.

33-åringen startade även slutspelet i fjol, men blev utbytt redan i den första matchen mot New York Rangers och fick följa resten av slutspelet från bänken sedan Semyon Varlamov tagit över. Varlamov förväntades konkurrera ut Théodore den här säsongen, men drabbades av en ljumskskada under hösten och var borta i nästan två månader. Sedan comebacken har den unge ryssen varit ojämn.

I slutspelet ställs José Théodore mot sin forna klubb Montréal Canadiens. Serien inleds natten mot fredag och det oklart om Nicklas Bäckström kommer att kunna delta i den inledande matchen. 22-åringen har åkt på en förkylning och är dag-till-dag.

"Bäckis" har inte missat en enda match under sina tre första NHL-säsonger.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!